Mijn missie is om gezinnen / dichtbetrokkenen te coachen doorheen het herstel proces van hun geliefde met een eetstoornis.

Mijn verhaal

Ik geef je hoop, inzicht en advies mee vanuit onze eigen ervaring.

Ik ben Stephanie Kerkove en sta als coach aan het roer van IntensU, samen met mijn man en twee prachtige jongvolwassen dochters.

Als ervaringsdeskundige ouder van de eetstoornis anorexia nervosa voel ik intens mee met iedereen die hiermee te maken krijgt in zijn of haar directe omgeving. Eens het je overkomt, ben je niet altijd veerkrachtig genoeg om de grote impact ervan te (h)erkennen en te begrijpen. Anorexia nervosa lijkt in het beginstadium zo normaal, maar eens de stoornis doorzet is het allesoverheersend.

Wij hebben als gezin ervaren welke impact dit heeft en ontdekten samen als gezin wat voor een zoektocht het is om de eetstoornis te ontcijferen. Deze kennis wil ik delen met iedereen die nood heeft aan begeleiding. Als coach wil ik je handvaten aanreiken, tips en inzichten meegeven en samen op pad gaan om ook voor jouw gezin de manier te vinden om hiermee om te gaan. Om de juiste weg naar herstel mogelijk te maken voor je geliefde.

Maak een afspraak
De weg naar herstel van een eetstoornis is soms lang en heel intensief, maar levert zoveel op.

De weg naar herstel

Onderschat nooit de kracht van ondersteuning

De mogelijkheden om die weg te bewandelen zijn divers, zoals:

  • de juiste psychologische ondersteuning vinden voor je geliefde
  • het verwerven van nieuwe kennis en vaardigheden om de problematiek te benaderen
  • het aanreiken van handvaten en tips
  • het in contact brengen met lotgenoten
  • het zoeken naar antwoorden op je eigen vragen
  • het reageren op taboes rond eetstoornissen
  • het leren omgaan met het gevoel van machteloosheid

Een eetstoornis laat je als ouder of partner uit je comfort zone stappen. Geen evidentie voor velen, maar weet dat als je bereid bent om dit te doen, je leven een heel andere wending kan krijgen. Jij kan als gezinslid de keuze naar herstel van je geliefde sturen. Een beslissing die voor hem/haar vaak te zwaar is.

Een eetstoornis is een ziekte die het leven volledig in haar macht heeft. Ze laat je geliefde stilstaan, pauzeert hun leven en zet een rem op hun toekomst. Een eetstoornis gaat over vermijden en straffen, niet willen leven, niet durven leven. Een eetstoornis draait om angst. En die angst achter je laten is vreselijk moeilijk.

De weg naar herstel van een eetstoornis is soms lang en heel intensief, maar levert zoveel op. Hier kan je als ouder, partner of andere betrokkene echt een verschil maken door dankzij een zachte aanpak hen op de weg naar herstel te begeleiden.

Onderschat nooit de kracht van ondersteuning. Je staat er niet alleen voor. Samen gaan we ervoor om jullie gezin of relatie terug in balans te brengen en de gezondheid en het geluk van elkeen te herstellen.

Mijn achtergrond

Lifecoach – Familiecoach – Relatiecoach

Na een lange carrière heb ik enkele jaren geleden de knoop doorgehakt en besloten om mensen te helpen die in een gelijkaardige situatie zitten als ik met mijn gezin heb meegemaakt.

Voor mijn coaching opleiding ben ik gaan aankloppen bij Apluscoaching. Daar heb ik een opleiding gevolgd en heb ik zelf eerst aan mezelf gewerkt.

Als levenscoach kan je het niet maken om mensen uit te dagen uit hun comfortzone te komen terwijl je er zelf lekker in blijft zitten. Als levenscoach moet je zelf ook open staan voor groei en de daarbij horende confrontaties met het leven.

Om de kwaliteit van intensU te versterken ben ik me continue aan het bijscholen in onderwerpen die me nauw aan het hart liggen en die mij het meeste aanspreken. Zo heb ik deelgenomen aan een mooie opleiding ‘ Individueel Emotioneel Begeleider’ bij Sandra Kleipas. Met deze tool kan ik de coachee hun emotioneel welzijn visueel toelichten.

Het innerlijke kind meditatie opleiding was een bijzondere innerlijke reis voor mij die ik bij Indra Torsten Preiss volgde. Met deze tool breng ik je op een zachte manier in contact met de kleine in jou. Jij geeft de erkenning die de kleine in jou verdiend en krijgt de kleine opnieuw een veilige plaats in jezelf.

Om mijn aanbod familieopstelling kwaliteitsvol te kunnen aanbieden volg ik momenteel de opleiding bij Indra Torsten Preiss het is een hele bijzondere tool om op een zachte manier in de diepte te kunnen gaan bij de coachee om op deze manier een inzichtelijk en helingsproces ingang te zetten.

Via de ‘eetexpert’ volg ik de nodige opleidingen die van toepassing zijn voor de intensU klanten.

Ik blijf continu groeien….

Waar kan ik jou mee helpen?

Vul het contactformulier in en ik neem meteen contact met je op.


intensU


De keuze voor begeleiding door middel van een individueel of gezinstraject is de keuze voor genezing. Ik geloof in 100% herstel van jullie geliefde mits we samen de juiste aanpak weten te vinden. Een aanpak op maat van éénieder.

Gelieve jouw naam in te vullen
Gelieve jouw telefoon in te vullen
Gelieve jouw e-mail in te vullen

Schrijf je bericht

* Ik ga akkoord met de Privacy Policy.