Uit je geruststelling en vertrouwen komt kracht.

Innerchild Meditatie

Emoties hebben 1 grote ambitie en dat is om gevoeld te worden!

Vaak willen we onze pijn niet doorvoelen. We zijn bang om pijn te ervaren:

  • het liefst lopen we er van weg,
  • we zetten een muurtje op.
  • het is de schuld van iemand anders
  • of zetten een masker op...

Hoe komt het dat we bang zijn van onze gevoelens?

Omdat bepaalde gevoelens ons innerlijk pijn doen en we houden niet van de pijn. Blijven we dan liever met die pijn zitten? Vaak hebben we het ook niet door dat we bepaalde patronen ontwikkelen om de pijn te ontwijken. Het gebeurt ook dat we zoeken naar middelen om zich te verdoven of opzoek gaan naar andere controle middelen waar we ons aan willen vast klampen o.a. hard werken, voeding, …

Je hebt verschillende soorten gevoelens, zo heb je gevoelens die in het hier en nu opgelost kunnen worden oa. als er iemand je een duw geeft in een overvolle zaal en die persoon zegt een welgemeende sorry dan is dat oké en ben je het zo weer vergeten, want het kan jezelf ook overkomen. Als er aan dit gevoel een gepaste uiting wordt gegeven dan ik het ook zo weer vergeten.

In tegenstelling tot gevoelens uit het verleden, die kunnen eindeloos blijven hangen. Ze worden getriggerd in het hier en nu, ze kunnen ook niet opgelost worden omdat de oorzaak van deze gevoelens in het verleden liggen. Dit kan zich uiten in je huidige relatie met je partner, collega’s, vrienden, kinderen… en dit kan tot ruzies leiden. O.a. Je denkt dat je alles altijd alleen moet doen omdat de andere het niet kan of niet goed doet in je ogen. Het kan zijn dat je als kind niet gewaardeerd werd of niet gezien werd door je ouders of het was nooit goed genoeg of ik zal dat wel doen want jij kan dat niet….en dat je nu denkt ‘ als puntje bij paaltje komt moet ik het toch alleen doen’ of ‘ ik kan dat niet alleen doen’. Omdat deze gevoelens vanuit je verleden komen is het de bedoeling dat je terug een verbinding kan maken met het verleden. Via een innerchild meditatie ga je terug naar de situatie waar die emotionele lading is ontstaan. Door deze situatie opnieuw helemaal te doorvoelen kan een verwerking plaats vinden, zolang dit niet gebeurt blijf je hangen in dat gevoel en is geen transformatie of verandering mogelijk. Je partner of anderen uit je omgeving zitten in een volledige onmacht en hebben geen oplossing voor je gevoelens uit het verleden.

Hoe verloopt een innerchild meditatie?

Via een voorgesprek bespreken we eerst de belangrijke feiten uit je leven, dit doen we in alle veiligheid en discretie.

Had je als kind een koosnaampje die fijn aanvoelde dan kunnen we deze gebruiken tijdens het innerlijke kind meditatie.

We gaan tot een diepte die juist aanvoelt voor je, we gaan er stap voor stap naar toe, het kan zijn dat je meerdere sessies nodig hebt. Het is geheel op je eigen tempo, een tempo op jou maat.

Tijdens de meditatie kan het zijn dat je begint te geeuwen of maken je darmen gekke geluiden, weet dan dat je goed bezig bent. Er worden oude stukken losgelaten of opgelost.

Nadien zal je merken dat een innerlijke rust plaats zal vinden.

Contacteer me Maak een afspraak

Waar kan ik jou mee helpen?

Vul het contactformulier in en ik neem meteen contact met je op.


intensU


De keuze voor begeleiding door middel van een individueel of gezinstraject is de keuze voor genezing. Ik geloof in 100% herstel van jullie geliefde mits we samen de juiste aanpak weten te vinden. Een aanpak op maat van éénieder.

Gelieve jouw naam in te vullen
Gelieve jouw telefoon in te vullen
Gelieve jouw e-mail in te vullen

Schrijf je bericht

* Ik ga akkoord met de Privacy Policy.